23948sdkhjf

21 specialdesignede land-møller rejser sig i Hvidemosen

Mens vindmøllefirmaet bag sagsøges for 2,4 millioner kroner.

I fredags blev der holdt rejsegilde på en af Danmarks største on-shore vindmølleparker Hogager Vindpark i Hvidemosen på grænsen mellem Holstebro og Herning Kommune. Naboerne til parken har fået erstatning for værditab – men sagsøger nu Skovgaard Invest, der står bag vindmølleparken, for 2,4 mio. kr.

Det skriver Herning Folkeblad.

Hogager Vindpark K/S består af 21 Vestas-møller, der målt fra vingespids til jord er 122 meter. Møllerne er placeret på Holstebros side af kommunegrænsen og naboerne i området er ikke helt så begejstrede for parken, som projektudvikler Gunnar Lisby Kjær, der står bag Skovgaard Invest.

Naboer på begge sider af kommunegrænsen har tidligere gjort indsigelser mod parken og nu har man lagt sag an mod vindmølleopstilleren, fordi naboerne mener, at de har fået for lidt i erstatning for det værditab deres ejendomme vil lide.

Naboerne har fået udbetalt 2,2 mio. kr. i erstatning, men kræver nu 2,4 mio. kr.

-Sådan er spillets regler. Jeg kan sagtens se det fra beboernes side. Jeg tvivler personligt stærkt på, at de får udbetalt så stor en erstatning, som de kræver. Men jeg har forståelse for, at de hyrer en advokat og vil rejse en sag, og jeg bliver ikke uvenner med dem af den grund. Omvendt har vi jo også en regering, både den nuværende og de tidligere, der gerne vil have mere vindkraft og grøn energi, så vi må overlade til domstolene at træffe en afgørelse, siger Gunnar Lisby Kjær.

Møllerne i projektet er 2,2 MW – møller som Vestas har specialdesignet specielt til Hogager Vindkraft.  

Møllerne kan dække en femtedel af Holstebros samlede el-forbrug.

Skovgaard Invest har investeret 350 mio. kroner i parken. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251