23948sdkhjf

Året der gik: Fyringer og hyringer

Energisektoren i Danmark beskæftiger tusindvis af mennesker. I 2016 er der kommet flere stillinger til – men der er også skåret lidt ned.

Logstor var i januar måned tavs oven på en række fyringer. De kom, da salget af fjernvarmerør ikke helt havde levet op til forventningerne i 2015.

I marts blev 175 medarbejdere afskediget i Dong Energys olie og gas-division. I maj måtte man så sende fyresedler ud igen, da man måtte lade yderligere 82 medarbejdere i divisionen gå.

Hos leverandøren af fjernvarmerør Isoplus har man derimod haft ansættelses-iver. En ny aftale med otte sjællandske fjernvarmeværker fik i maj virksomheden til at ansætte på livet løs.

I september kunne direktør hos Aalborg Energie Technik Hans Erik Askou tælle 29 nye ansatte siden årsskiftet. Han afslørede dengang at der nok ville komme yderligere til inden nytår.

- Vi er en viden-virksomhed, og der skal rigtig meget viden til at bygge biomasseværker, derfor søger vi løbende nye folk til vores kontor i Aalborg, sagde Hans Erik Askou.

Vattenfall offentliggjorde ligeledes i september at man søgte 130 nye vindfolk til opgaver i Danmark, Tyskland og England. 

Til trods for at man tidligere på året havde modtaget ordren på Danmarks største solfangeranlæg, måtte Arcon Sunmark i oktober fyre en trediedel af sin 75 mand store stab på fabrikken i Skørping. Det skyldtes en langt lavere efterspørgsel på solfangeranlæg end tidligere.

I november kunne Vestas fortælle at man planlagde at nedlægge 350 stillinger på vingefabrikken i Lem. Det blev dog kun til 300 stillinger, da det lykkedes at redde 50 stillinger.

Året der gik

Energy Supply ser tilbage på året der er gået.

I dag handlede det om fyringer og hyringer.

Læs tilbageblikket fra de seneste dage:

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064