23948sdkhjf

Energi Fyn sender fynsk marcipan-gris på energi-kur

Der er allerede konkrete energibesparelses-projekter på bordet hos Odense Marcipan.

Energi Fyn og Odense Marcipan har indgået et Energi- og klimapartnerskab, der skal bidrage til at nedbringe Odense Marcipans energiforbrug og CO2-udledning med 20 procent inden 2020.

Odense Marcipan har ellers selv gennem de seneste seks år med succes gennemført en række energibesparende projekter.

- Det har primært været enkeltprojekter, hvor vi er gået over til LED-lys, og vi har opdateret vores ventilationsanlæg. Projekter vi har gennemført, når vi havde tid til det, fortæller fabrikscehf hos Odense Marcipan Johnny Engberg til Energy Supply.

Men for at kunne nå sin egen meget ambitiøse målsætning, om at sænke energiforbruget og reducere CO2-udledningen med 20 procent inden 2020, måtte der andre boller på suppen.

- Vores målsætning er ret ambitiøs og nu er tiden kommet til at vi skal arbejde mere målrettet med det. Ikke bare, når vi synes, vi har tid. Derfor har vi indgået et energi- og klimapartnerskab med Energi Fyn og her har vi fået udarbejdet en projektplan, som vi følger op på hver måned, fortæller Johnny Engberg.

Projektplanen er udarbejdet på baggrund af Energi Fyns kortlægning af Odense Marcipans nuværende energiforbrug samt besparelsespotentiale.

Konkrete projekter

Kortlægningen hos Odense Marcipan betyder at man allerede nu i gang med at planlægge og igangsætte de første konkrete projekter. 

-  Vi har lavet et estimat på, hvilke energibesparelser en række konkrete projekter vil resultere i. Der er tale om flere projekter, der vil betyde radikale ændringer i vores måde at skabe energi på og i vores forbrug af el, varme og vand, fortæller Johnny Engberg.

Han fortæller at der både er hårde og bløde projekter på tegnebrættet.

 - Vi ser på forskellige ting som genindvinding af varme, udskiftning af energikilder fra olie til biogas og så skal vi også ind og se på noget adfærdsregulering hos vores medarbejdere. Vi har dog ikke lagt os helt fast på, hvilke projekter vi går i gang med, siger Johnny Engberg.

At Odense Marcipan ikke har defineret de endelige besparelses-projekter endnu, betyder også at man endnu ikke har lagt sig fast på, hvor meget der skal investeres i energi-besparelsesprojekterne.

- Det kommer helt an på, hvad det giver af værdi for os. Der skal være en fornuftig tilbagebetalingstid, siger Johnny Engberg.

Stort klimapotentiale hos virksomheder

Mange danske virksomheder er allerede rigtig gode til at gennemføre energibesparelser, viser undersøgelser fra Energistyrelsen. Næsten 3 ud af 4 danske virksomheder har foretaget energispareaktiviteter inden for de seneste 5 år, og mere end halvdelen af virksomhederne forventer at gennemføre flere aktiviteter de kommende år.

- Vores erfaringer viser, at der er et stort potentiale for energieffektivisering i de fynske virksomheder. Med vores Energi- og klimapartnerskaber vil vi få de fynske virksomheder til at sætte øget fokus på deres energiforbrug og styrke deres klimaindsats, siger  energisparechef Henning Rask hos Energi Fyn.

Et Energi- og klimapartnerskab er et gensidigt forpligtende samarbejde, som først og fremmest har til hensigt at energieffektivisere i virksomheden, for at reducere udslippet af CO2 og derigennem styrke bundlinjen. Ligeledes gives der indkøbsrådgivning om el og naturgas ud fra virksomhedens profil, og der ydes hjælp til at opsætte og gennemføre nogle faste klimamål for derigennem at styrke virksomhedens grønne profil.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11