23948sdkhjf

Et stort skridt mod nyt kraftvarmeværk

Sindal Varmeforsyning har fået en positiv nyhed for Hjørring Kommune, som betyder at varmeværket er et stort skridt nærmere opførelsen af et nyt kraftvarmeværk ved Gutenbergvej.

Kommunen havde i september 2016 søgt Energistyrelsen om en dispensation fra projektbekendtgørelsen, så kommunen kan godkende projektforslaget vedr. opførelsen af værket.

Forleden gav Energistyrelsen besked tilbage om at ansøgningen om dispensation er imødekommet, hvilket betyder at kommunen snart kan komme med den endelige godkendelse.

Det er Energistyrelsens vurdering, at det beskrevne projekt kan karakteriseres som et udviklings- og demonstrationsprojekt.

Energistyrelsen har lagt vægt på, at sammensætningen af Dall Energy’s biomasseanlæg med et ORC-anlæg er en ny og uafprøvet kombination, og at erfaringerne herfra kan have værdi for den fremtidige udvikling af energiforsyningen.

Ved bestyrelsesmødet i sidste måned i Sindal Varmeforsyning var forventningen, at hvis sagen er med på byrådsmødet i december, så kan varmeværket stå med de papirer i starten af det nye år, der betyder at man kan gå i gang med at bygge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094