23948sdkhjf

European Energy skal passe 11 vindparker

Muligheden for at udskifte gamle møller med nye undersøges.

Sampension har valgt European Energy som asset management partner.

Det betyder at European Energy skal stå for driften af Sampensions 11 nyindkøbte vindmølleparker i Tyskland og Sverige.

Parkerne har en samlet værdi af 1,4 mia. kr., en kapacitet på 146 MW; og producerer strøm nok til at dække behovet i 85.000 svenske og tyske husstande.

Udlicitering af driftsopgaverne i vindmølle- og solcelleparker muliggør at institutionelle investorer, som f.eks. pensionskasser, kan lave langsigtede, lavrisiko investeringer i vind- og solparker. Derfor har asset management services topprioritet hos pensionskasserne.

- Vi har valgt at samarbejde med European Energy fordi vi mener, at European Energy er en troværdig samarbejdspartner. Vi har tillid til at de kan bidrage til at øge afkastet på vores investering og sikre at gamle møller skiftes ud med nye mere effektive møller, siger aktiechef i Sampension Anne Charlotte Mark.

Udskifter gamle med nye

Knud-Erik Andersen, der er CEO i European Energy forventer at aftalen vil reducere Sampension’s omkostninger og dermed øge gevinsten på deres investering.

- Vi er meget stolte af, at Sampension har valgt os til at passe på deres vindmølleparker. Vi siger tak for tilliden ved at tage os af dem, som om det var vores egne, siger Knud-Erik Andersen. 

På vegne af Sampension vil European Energy i den nærmeste fremtid se på mulighederne for at øge kapaciteten i parkerne ved at skifte gamle møller ud med nye og ved at opføre nye møller i de eksisterende parker. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078