23948sdkhjf

Kamstrup og Solar udskifter en million elmålere i Storkøbenhavn

En million elmålere skal nu udskiftes i Storkøbenhavn. 

Det er Kamstrup, der skal levere målerne - en aftale, der blev indgået med Radius, der dengang hed Dong Energy, i marts 2015. Siden har Kamstrup produceret på højtryk for at kunne levere målere til en værdi af 1,8 mia. kr. 

Kamstrup har dog ikke leveret alle målerne til Radius endnu - da udrulningen af målerne kommer til at foregå over de kommende tre år. 

Tid til installation

Nu er tiden så kommet til at målerne skal installeres. 

Her kommer virksomhederne Solar, Nordic Meter Replacement (NMR) og Eltel på banen. 

Logistikopgaven, som består i at indlagre, plukke, pakke og distribuere elmålerne og de øvrige projektvarer til de omkring 120 montørbiler varetages af Solar, mens Nordic Meter Replacement (NMR) og Eltel er de udførende for Radius. 

- De første målere er monteret hos kunder i denne uge. Hele processen testes i tre forløb her i december og udrulningen går i fuld skala i starten af det nye år, fortæller regionsdirektør Kurt Storgaard fra Solar Danmark.

 Der skal udskiftes 1500 målere om dagen frem til udgangen 2019.

Natlevering & Sikkerhed

Solar kører distributionen af målerne som natlevering, så montørerne kan indlede dagens målerudskiftninger med alle materialer i bilen, som samtidig er ryddet for gamle målere. I dagtimerne vil Solars Fastbox-koncept og Fastboxcenter Øst være et afgørende sikkerhedsberedskab til at sikre, at dagens montageplan gennemføres.

- Hvis den enkelte montør står ude hos borgeren og konstaterer, at den gamle elmåler er en anden, end han har fået oplyst, er der sørget for en plan B. Så kan han benytte vores leveringsservice og blot bestille en Fastbox på sin mobil eller tablet. Så sørger vi for at efterkomme hans akutte behov, fortæller regionsdirektør Kurt Storgaard fra Solar Danmark.

Ud over pakningen og distribueringen af de mange nye målere spiller returelementet en stor rolle. Solar har ansvar for at returnere de tilsvarende en million gamle målere til sortering og oplagring for test eller genindvinding.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078