23948sdkhjf

Asnæsværket får godkendt biomassefyret kraftvarmeanlæg

Kort før jul i 2015 gik Kalundborg Forsyning, Novo Nordisk, Novozymes og Dong Energy i gang med at analysere på et projekt, hvor der bygges et biomassefyret kraftvarmeanlæg på Asnæsværket.

Et anlæg, der skal kobles sammen med de eksisterende anlæg og systemer på Asnæsværket.

I perioden 4. juli til 29. august 2016 har projektet været sendt i offentlig høring og i sidste uge blev endnu en sten ryddet af vejen for projektet.

- Kalundborg Kommunalbestyrelse godkendte lokalplan nr. 564 for biomassefyret kraftværksblok på Asnæsværket.

Aftaler på plads

Med et nyt flisfyret kraftvarmeanlæg på Asnæsværket bliver værket i stand til helt at droppe kullene til fordel for bæredygtig træflis, når der skal leveres varme til fjernvarmekunderne og damp til virksomhederne.

Siden aftalen om projektet blev indgået sidste år, har Dong Energy arbejdet på at forhandle kontrakter hjem.

-  Vi er stadig i forhandling med vores varmekunde, Kalundborg Forsyning, og vores dampkunder, Novo Nordisk og Novozymes om nye damp- og varmekontrakter. Vi håber at få disse på plads inden årets udgang, siger Carsten Birkeland Kjær, Lead Press Advisor hos Dong Energy og afslutter:

- Sideløbende med forhandlingerne er vi i gang med en såkaldt modning af projektet, hvor det hele bliver forberedt og vi får det fulde overblik sammen med vores kunder. Og hvis alt går efter planen, forventer vi at kunne træffe en endelig investeringsbeslutning sammen med vores kunder i begyndelsen af 2017.

Efter planen skulle Asnæsværkets nye biomassefyrede kraftværk være i drift med udgangen af 2018.

 

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.494