23948sdkhjf

HMN Naturgas i ulovlig prisaftale om service af naturgasfyr

Abonnementsordninger på service af naturgasfyr i Hovedstadsområdet og Midt- og Nordjylland har været udsat for en ulovlig prisaftale. HMN Naturgas, Gastech-Energi, Kiertner og brancheorganisationen DEBRA har overtrådt konkurrencereglerne.

Det har Konkurrencerådet netop afgjort.

- HMN Naturgas har aftalt med to af sine konkurrenter i serviceleddet samt brancheorganisationen DEBRA, at HMN skulle hæve sine abonnementspriser. Formålet var at give konkurrenter mulighed for også at hæve deres egne abonnementspriser. Det er en klar overtrædelse af konkurrenceloven, som kan have skadet husstande med naturgasfyr i en stor del af Danmark, siger Formand for Konkurrencerådet Christian Schultz.

Læs også: HMN Naturgas anker konkurrencesag


Abonnementsordningerne, som har været udsat for den ulovlige priskoordinering, omfatter et hovedeftersyn af naturgasfyret med et fast interval og typisk også muligheden for at tilkalde en reparatør ved akutte behov. 

Bringes til ophør

Konkurrencerådet har vurderet, at sagen bør sendes videre til anklagemyndigheden.

Konkurrencerådet påbyder parterne straks at bringe den ulovlige prisaftale til ophør, hvis det ikke allerede er sket, samt at afholde sig fra at indgå en tilsvarende aftale frem over.

Konkurrencerådet påbyder desuden DEBRA at informere alle organisationens medlemmer om afgørelsen, og HMN Naturgas skal også informere alle sine øvrige underleverandører om den.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tog sagen op i 2014 på baggrund af en klage over en formodet ulovlig prisaftale. I maj 2015 gennemførte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kontrolundersøgelser hos sagens parter.

 

Om parterne

HMN Naturgas-koncernen er et af Danmarks største naturgasselskaber.

Gastech-Energi og Kiertner er underleverandører til HMN Naturgas, hvor de står for at servicere naturgasfyr i Hovedstadsområdet, Nord- og Midtjylland.

Gastech-Energi og Kiertner tilbyder selv service af naturgasfyr i områderne i konkurrence med HMN Naturgas.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125