23948sdkhjf

Workshop: Sådan gøres installations-logistik billigere

Installationslogistik er et af de helt store potentialer, når omkostningerne til en havmøllepark skal reduceres: Faktisk kan installationslogistikken udgøre op til en fjerdedel af de samlede anlægsomkostninger ved en havmøllepark.

Det vil Offshoreenergy.dk’s INNOlog-workshop den 8. december gøre noget ved.

Her mødes en stribe af offshore vindindustriens største aktører til en dialog om samarbejde og nye, fælles løsninger, der kan bidrage til at reducere omkostningerne.

Blandt paneldeltagerne er eksempelvis Jesper Møller, Senior Key Expert Offshore, Siemens Wind Power, Lars Feldskou, Head of Sourcing, MHI Vestas Offshore Wind og P. Keld Rasmussen, Head of Newbuilding Department, A2Sea.

- Deltagerne på workshoppen vil få et ekstrakt af den seneste viden og anbefalinger baseret på flere end 80 offshore vind-rapporter, siger projektmanager Christian Munk, Offshoreenergy.dk.

- De får også et koncentrat af interviews med 12 nøglepersoner i industrien og deres syn på innovativ installationslogistik. Herefter vil gruppen i fælleskab lægge sporene for de udfordringer, som INNOlog skal arbejde på at løse i den kommende projektfase, siger han.

Emnerne på dagen bliver bl.a. design af genbrugelig sea-fastening, transportrammer og løfteudstyr, fælles beregningsmetoder, kontrakter og incitamenter, supply chain koordination mm.

Styrekomiteen i Megawind (Dong Energy, Vattenfall Vindkraft, E.ON Vind Sverige, Siemens Wind Power og MHI Vestas Offshore Wind med flere) har forud for workshoppen prækvalificeret en pulje af udfordringer, de anser som de væsentligste at arbejde videre med.

- Med problemejerne ombord sikrer vi, at vi arbejder med de udfordringer, branchens nøglepersoner anser for mest presserende, siger Christian Munk.

INNOlog projektet laves i samarbejde med Transportens Innovationsnetværk og Service Platform. Projektet støttes af Styrelsen for Forsknings og Innovation.

Der er sidste frist for tilmelding i morgen den 2. december 2016. Det kan ske via Offshoreenergy.dks hjemmeside. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.331