23948sdkhjf

Spildvarme tager prisen

Greenets årlige miljøpris er netop uddelt - for 16. gang.

Modtageren er altid en lokal virksomhed i en af de fem kommuner Billund, Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen.

Prisen går til en virksomhed som har vist vilje til at yde en særlig bæredygtig samfundsindsats – og lige som sidste år går prisen til to virksomheder i Billund Kommune, nemlig emulgatorproducenten DuPont Grindsted og Grindsted El- og Varmeværk A.m.b.a (GEV).

De modtager prisen for deres grønne industrisymbioase, ligesom Agri-NorCold og Vejen Varmeværk modtog prisen for deres grønne industrisymbiose sidste år.

 Miljøpris til grøn symbiose

DuPont Grindsted og GEV har etableret en Grøn Industrisymbiose ved at DuPont leverer spildvarme til Grindsted El- og Varmeværk.

Hos DuPont, som lægger stor vægt på bæredygtig produktion og på fabrikken i Grindsted, er der gennem mange år investeret i energi-effektivisering og samarbejde med naboen på den anden side af vejen: Grindsted El- og Varmeværk. 

Siden 2011 har fabrikken leveret 8 % af varmeforbruget, men med en betydelig grøn omstilling, blandt andet med ombygningen af DuPont Grindsteds store kul-kedel til at fyre med flis.

Denne grønne omstilling betyder at DuPont Grindsted praktisk talt bliver CO2 neutral, og kan levere hvad der svarer til halvdelen af varmeforbruget til GEV. Det sker ved dels at udnytte varmen i røggassen der udledes, dels ved at udnytte overskudsvarme fra flis-kedlen.

 Grindsted El- og Varmeværk har også et flis-anlæg, som dækker ca. 18% af forbruget. Anlægget er idriftsat i 2015, og afpasset efter symbiosen med DuPont.

Seks modtagere af diplomet

Det er 33. gang, Greenet uddeler diplomer til lokale virksomheder for deres ekstraordinære indsats på miljø- og arbejdsmiljøområdet – denne gang er der 6 modtagere af diplomet, nemlig:

 C & D Foods A/S, Tonny Frank Jensen Skrot & Miljø, Esbjerg Havn, Sydvestjydsk Pelsdyrfoder A.m.b.a, Sydvestjysk Sygehus og Vejen Varmeværk A.m.b.a

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14