23948sdkhjf

Søkabel i drift under Københavns Havn

Radius Elnet har afsluttet omlægning af en kabelforbindelse i Københavns Havn.

Det drejer sig om den forældede oliekabelforbindelse, der skulle udskiftes mellem H.C. Ørstedsværket på Enghave Brygge, langs Tømmergraven og tværs over havnebassinet til det eksisterende elnet på Islands Brygge.  

Søkablet starter mod vest i Tømmergravens inderste del og forløber ud gennem Tømmergraven i et forløb på ca. 400 m. Øst for Tømmergraven i den vestlige side af havneløbet knækker traceet mod sydøst og fortsætter tværs over havnen til Islands Brygge ca. 150 meter. Den samlet længde er dermed 550 meter i alt.

På hele strækningen er kablet udlagt på havnebunden, også over de 50 meter i det frie havneforløb, hvor der er mere end 2 meters vanddybde. Kablet vejer ca. 22 kilo per meter.

Det er Prysmian Group, der har leveret 2,25 kilometer blyarmeret 30 kV-søkabel, 2,25 kilometer fiberkabel til signalering og 3,0 kilometer landkabel, samt det fiberkabel der er installeret sammen med søkablet. 

Anlægsarbejdet blev udført fra september til november 2016 og selve forbindelsen bliver planlagt idriftsat ved udgangen af 2016.

Det nye søkabel etableres på grund af udvikling af et nyt boligområde på Enghave Brygge.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094