23948sdkhjf

Tøj-koncern vil have vindmøller

Bestseller-koncernen har søgt Haderslev Kommune om opførelsen af en lille vindmøllepark ved koncernens logistikcenter i Bramdrup i Sønderjylland.
Tøj-koncernen ønsker at gøre logistik-centeret – i daglig tale LCN – mere CO2-venligt.

- Vi har et mål om at skabe en grønnere virksomhed, og som led i de planer, undersøger vi nu muligheden for at kunne producere vores egen grønne strøm til LCN, forklarer Morten Christian Larsen, der ansvarlig for logistikbygningerne i Bramdrup.

Plan- og miljøudvalget i Haderslev Kommune har netop indstillet, at projektet sendes ud i offentlig høring i fire uger.

- I første omgang har vi nu sendt en forespørgsel til kommunen, og vi har orienteret de nærmeste naboer om vores planer. Så må vi se, hvad de beslutter. Vi krydser fingre for, at vi kan opfylde vores mål om at levere grøn strøm til vores aktiviteter på LCN, og vi vil løbende komme med flere informationer til naboer og lokalsamfund, når vi ved mere om status på projektet, fortæller Morten Christian Larsen.

Bestseller har som sagt allerede været i kontakt med en del af områdets beboere. Man har således kontaktet formanden for Sogneforeningen Moltrup Sogn samt formanden for Landsbyforeningen Maugstrup–Simmersted og omegn for at fortælle om projektet. Derudover har Bestseller besøgt eller forsøgt at besøge de nærmest liggende ejendomme.

Møllerne opstilles ud mod motorvejen og bliver 93 meter høje .

- Vores logistikcenters elforbrug udgør ca. 5 GWh/år. Møllerne vil forventeligt give et årligt bidrag til elforbruget på ca. 70%. Overskudsstrømmen forventes leveret til opvarmning af bygningerne gennem det eksisterende vandbaserede anlæg og til det kollektive el-net, oplyser Bestsellers Communication Manager, Jesper Stubkier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188