23948sdkhjf

Vestas massefyrer på vingefabrik i Lem

Vindmølleproducenten Vestas vil afskedige 350 medarbejdere i den vestjyske by Lem. Produktionen er for dyr.
Vindmøllefabrikken Vestas vil fyre 350 ansatte på sin vingefabrik i Lem i Vestjylland. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det sker ifølge selskabet for at "styrke konkurrenceevnen". Afskedigelserne vil ske ved udgangen af året og henføres ud over konkurrenceevnen til "fabrikkens høje omkostningsniveau".

- Det er aldrig nemt at tage afsked med gode kolleger, men det er desværre et nødvendigt skridt, for at Vestas kan forblive konkurrencedygtig i det globale marked, vi opererer i, skriver Jean-Marc Lechêne, global produktionschef i Vestas.

Vestas har ifølge meddelelsen omkring 4.600 medarbejdere i Danmark, hvoraf 2.400 er ansat i produktionen. På globalt plan har Vestas 21.900 ansatte.

Fyringerne kommer blot otte dage efter, at Vestas præsenterede et stærkt regnskab for de første ni måneder af 2016.

Det viste, at omsætningen var steget til 6,9 mia. euro i de første ni måneder af året, og at resultatet efter skat var næsten fordoblet til 622 mio. euro - 4,6 milliarder kroner.

- Omsætning og indtjening steg markant, ligesom det var tilfældet med overleveringer på tværs af alle regioner.

- Ordreindgangen steg med 17 procent, mens den samlede ordrebeholdning for vindmøller og service faldt i kvartalet primært drevet af højt aktivitetsniveau på overleveringer af vindmøller, skrev administrerende direktør for Vestas Anders Runevad i regnskabet.

Aktierne i Vestas er dog faldet med godt 15 procent siden regnskabet, da frygt for manglende vækst i 2017 spillede ind.

Derudover har udsigten til Donald Trump som præsident ramt kursen, da det er meget usikkert, hvor meget han vil støtte vedvarende energi.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234