23948sdkhjf

Aalborg Vandkoncern bliver energi-producent

Den 17. november indvies fire nye spildevandstanke på Renseanlæg Øst i Aalborg.

De fire nye spildevandstanke er en del af en gennemgribende renovering af Renseanlæg Øst i Aalborg. Et projekt, der blev påbegyndt i 2013 og altså nu er afsluttet her i 2016.

Ombygningen har omfattet etablering af ny supplerende rådnetank, et nyt biogaslager, tilhørende rådnegaskælder, ingeniørgang, kondensatbygværk og de fire spildevandstanke.

Allerede i oktober 2015 indviede man udvidelsen af biogasanlægget og var dermed godt på vej mod titlen som energiproducent.

- Vi har fordoblet kapaciteten på vores biogasanlæg og har nu to rådnetanke. Det betyder, at vi kan erstatte 90 procent af den naturgas, vi i dag anvender til at drive vores slamtørringsanlæg, fortalte  afdelingsingeniør Helle Strandbæk fra Aalborg Forsyning, Kloak A/S dengang til Energy Supply.

Producerer mere end der forbruges

Når Aalborg Vandkoncern og dennes formand Lasse Frimand Jensen drejer på den røde hane og indvier de nye tanke torsdag den 17. november 2016, så kan Aalborg Vandkoncern altså smykke sig med titlen energiproducent.

Det kan man takket være implementeringen af den ny teknologi i spildevandssystemet.

- Det er fantastisk, at hele processen i vores vandkredsløb ikke blot er energineutralt, men rent faktisk skaber overskydende energi – lige fra drikkevandet pumpes op fra undergrunden og ud til forbrugerne og til spildevandet, der kommer retur er renset, og det tørrede spildevandsslam genbruges som energirigt biobrændsel. Med så lang en proces kan vi med rette være stolte over at have opnået så flotte resultater, siger Aalborg Vandkoncerns formand, Lasse Frimand Jensen.

Forklaringstankene er projekteret i samarbejde med de rådgivende ingeniørfirmaer Krüger A/S og Envidan A/S samt arkitektfirmaet C.F. Møller.  Anlægsarbejder, maskin- og el-arbejder har været udbudt i offentlig licitation.

Indvielsen finder sted på Renseanlæg Øst, Rørdalsvej 200, 9220 Aalborg SØ torsdag den 17. november fra kl. 9.00-11.00. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094