23948sdkhjf

Xergi gentager ikke rekordår

Leverandør af biogasanlæg Xergi kunne i 2015 se sin omsætning stige med 32 procent til 411 mio. kr. mod 311 mio. kr. i 2014. 

Samtidig lykkedes det at lande et stærkt positivt resultat på 20,3 mio. kr. efter skat, hvoraf en andel på 9 millioner indregnes i Schouw & Co.-koncernens regnskab under resultat efter skat fra associerede virksomheder.

Men Schouw & Co kommer til at kigge langt efter et positivt resultat til indregning i indeværende regnskabsårs resultat. 

I forbindelse med aflæggelse af delårsrapporten for sine virksomheder skriver Schouw & Co:

- Xergi, der indregnes som joint venture, er som altid meget afhængig af det tidsmæssige forløb af de aktuelle projekter. Der forventes nu væsentlig lavere omsætning for året end i 2015 og et negativt resultat.

Xergi oplyste tilbage i marts måned, at man forventede at færdiggøre forhandlinger af ordrer på biogasprojekter i flere lande i 2016, men at tidspunktet for projekternes realisering blandt andet afhænger af myndighedsbehandling og finansieringstilsagn.

Netop på den baggrund afslørede Xergi en forventning om et lavere resultat end i 2015.

Xergi landede dog i juni 2016 sin hidtil største ordre: Et biogasanlæg ved den nordirske by Ballymena nord for Belfast til produktion af 3 MW grøn elektricitet om året. Et projekt til omkring 23,3 mio. britiske pund, hvoraf Xergis andel er på 150 millioner kroner. 

Det er ikke lykkedes for Energy Supply at indhente nogen kommentar fra Xergi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093