23948sdkhjf

Geotermisag må gå om

Energiklagenævnet ophæver Energitilsynets afgørelse af 9. oktober 2015 angående geotermisagen i Kvols Nu skal hele sagen gå om.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Energi Viborg klagede efter afgørelsen af 9. oktober 2015 over, at ca. 9 millioner af de 165 millioner, geotermi-eventyret i Kvols har kostet, ikke måtte indgå i varmeprisen.

 Nu har Energiklagenævnet sendt omtalte afgørelse tilbage til Energitilsynet med krav om at sagen skal genbehandles. Det kan komme til at koste dyrt hos Energi Viborg.

Viborg Fjernvarmes varmeforbrugere har allerede betalt omkring 100 millioner kroner af den 165 millioner kroner dyre regning, men viser det sig, at Energi Viborg har indregnet omkostningern på forkert grundlag, skal en stor del af de 100 millioner betales tilbage til forbrugerne.

 Afgørende for hele beslutningen om hvilke dele af regningen, der må indgå i varmeprisen, beror på om der er tale om efterforskningsudgifter eller produktionsudgifter. Såfremt der er tale om produktions-omkostninger må de ikke indregnes i varmeprisen.

Hos Energi Viborg er formand Niels Dueholm tilfreds med at Energiklagenævnet vælger at sende sagen tilbage til Energitilsynet – også selvom det kan betyde at Energi Viborg ikke må indregne så stor en del af regningen i varmepriserne som den første afgørelse lagde op til.

 - Jeg vil ikke gætte på, hvad den nye afgørelse kommer til at indeholde. Men jeg håber selvfølgelig, at det ender med, at vi må indregne hele beløbet i varmepriserne, siger Dueholm.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081