23948sdkhjf

NKT Cables render med stor offshore-ordre

Ordren omfatter levering af 125 km 220 kV AC højspændingssøkabler og har en værdi 580 millioner kroner.
Kabelproducenten skal har fået ordren på levering og installation af eksportkabelsystemerne til det hollandske transmissionssystem Borssele Alpha.

NKT Cables har fået ordren af TenneT. Det oplyser NKT Cables i en fondsbørsmeddelelse.

For NKT Cables vil Borssele Alpha-kontrakten have en værdi af cirka 77 mio. euro (580 mio. kr,) i markedspriser. Ordren omfatter levering af 125 km 220 kV AC højspændingssøkabler til installation i slutningen af 2018. Kablerne produceres i Køln, Tyskland, og sikrer fuld visibilitet for offshore-produktionen indtil udgangen af 2018.

I tillæg til ordren på Borssele Alpha offshore transmissionssystem har TenneT særskilt tildelt en option på levering og installation af eksportkabelsystemer til Borssele Beta, som skal forbinde de fremtidige havvindmølleparker Borssele 3 og 4 til transmissionsnettet. Denne option afhænger af beslutning om finansiering.

NKT Cables CEO Michael Hedegaard Lyng siger:

- Jeg er tilfreds med, at NKT Cables igen er valgt til et stort havvindmølleprojekt drevet af vores evne til at levere konkurrencedygtige og teknologisk avancerede kabelløsninger og samtidig sikre en rettidig installation i samarbejde med VMBS. Vi forventer fortsat, at offshore-vindmarkedet og investeringerne i et nyt højspændingsnet vil være attraktivt for os, og de perspektiver er et vigtigt element for at realisere vores Excellence 2020-strategi.

De kommende havvindmølleparker Borssele 1 og 2, som skal forbindes til transmissionsnettet via TenneT’s Borssele Alpha system, placeres i Nordsøen cirka 20 km ud fra kysten ved den hollandske region Zeeland og vil hver have en kapacitet på 350 MW. Det første samlede 700 MW transmissionsnet forventes i drift i 2019 og vil forsyne en million husstande med el og udgør dermed en milepæl i Hollands mål for vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11