23948sdkhjf

Schneider Electric leverer nødstrøm til Sydbank

Driften af Sydbanks store datacenter i hovedkvarteret i Aabenraa skal sikres alle døgnets 24 timer – også når forsyningen fra elnettet svigter.

Så da det eksisterende nødstrømsanlæg var tæt på end-of-life, og producenten ikke længere kunne garantere 24/7-service eller fremtidig levering af reservedele, besluttede Sydbank at tiden var inde til at investere i nyt.

Valget faldt på et Galaxy VM UPS-anlæg fra Schneider Electric.

Komplet uafhængig

Konkret har Sydbank anskaffet fire Galaxy VM 200 kVA UPS-anlæg med ECOnversion og nye batterier. Dermed har banken nu to komplet uafhængige nødforsyninger til datacentret, hver med fuld redundans, fordi der er to UPS-enheder på hver linje

Med andre ord har Sydbank nu dobbelt nødstrømsforsyning og dermed mere end 100 procents sikkerhed for, at alle it-systemer kører videre, uanset hvad der sker udenfor. Og allerede nu har det vist sig at være den rigtige investering.

- Vi har haft tre ikke-planlagte afbrydelser af forsyningen fra el-nettet siden vi installerede de nye UPS-anlæg. Desuden har vi kørt seks planlagte tests. Hver eneste gang har anlæggene virket upåklageligt, siger maskinmester Hans Lillelund, der har ansvaret for datacenteret i Aabenraa.

Foruden dobbelt sikkerhed har Sydbank nu masser af overskydende UPS-kapacitet til at vokse. Banken har endda afsat plads i serverrummet til en eventuelt senere udvidelse med yderligere 1 x 200 kVA.

 Sparer strøm & køling

 ECOnversion-mode betyder, at Galaxy VM har en virkningsgrad på næsten 99 procent og dermed et meget lavt strømforbrug, som Sydbank fra dag ét kan veksle til kolde kontanter på bundlinjen.

- Et meget konservativt skøn siger, at vi sparer mellem 500.000 og 600.000 kroner om året i strøm. Resultatet er, at investeringen i de nye anlæg tjener sig selv hjem meget, meget hurtigt, siger Hans Lillelund.

Han tilføjer, at Sydbank har fået et par ekstra gevinster ved  de nye nødstrømsanlæg.

- For det første støjer de mindre end andre UPS-anlæg på markedet. For det andet afgiver de langt mindre varme, fordi de er så energieffektive. Så ud over besparelsen på el-regningen forventer vi også en betydelig besparelse på energiforbruget til køling. Det indgik også i vores beregninger af tilbagebetalingstiden på investeringen, men tallene har vist sig at være endnu bedre end vi forventede, siger Hans Lillelund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141