23948sdkhjf

Lille interesse for solcellepulje

Torsdag den 1. september 2016 klokken 10.00 åbnede Energinet.dk op for søgningen til efterårets solcellepulje.

Forud herfor afslørede Poul Bendixen afdelingsleder hos Energinet.dk, at man ikke forventede en kæmpe tilstrømning til solcellepuljen.

- Vi forventer ikke, at puljen medfører en ekstraordinær stor søgning. Erfaringerne fra de seneste runder med solcellepuljer er, at puljerne ikke blevet tømt. Men vi har et beredskab klar til de ansøgere, der henvender sig, sagde Poul Bendixen dengang til Energy Supply.

Og han fik da også helt ret.

Da solcellepuljen lukkede den 31. oktober 2016 havde Energinet.dk modtaget 1086 ansøgninger.

Tilsammen var der ansøgninger til 5,6 MW, hvilket ikke er i den tunge ende, når man tager i betragtning, at der solcellepuljen sammenlagt var 49,4 MW.

Stor interesse på sidstedagen

Alene 145 ansøgninger er kommet ind på puljens sidste åbningsdag, mandag den 31. oktober 2016, fortæller Anja Rye, gruppeleder i Energinet.dk’s Forvaltning og administration af vedvarende energi.

- Vi har løbende set ansøgningerne igennem og vejledt de ansøgere, der ikke havde lavet en fyldestgørende ansøgning, f.eks. hvis ansøgningen manglede oplysninger og dokumentation, så har ansøgeren kunne eftersende oplysninger. Der er imidlertid kommet så mange ansøgninger ind her på den sidste dag, at dem når vi ikke at se igennem, inden deadline udløber, og er ansøgningerne ikke fyldestgørende, så er det ikke muligt at få del i solcellepuljerne, siger hun.

Energinet.dk skal senest have sagsbehandlet ansøgningerne 31. december 2016, men vi forventer, at alle ansøgere vil få svar tidligere.

Den aktuelle sagsbehandlingstid er ca. 2 uger for en fyldestgørende ansøgning, men da der er kommet en del ansøgninger ind i løbet af kort til, kan sagsbehandligstiden stige til mere end to uger.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112