23948sdkhjf

Privat firma bag fjernvarme til olielandsbyer

OK Entreprise med base i Hasle på Bornholm har etableret selvstændige fjernvarmeforsyninger i fem byer på Bornholm, der efterhånden er helt dækket af fjernvarme.

Derfor er tiden kommet til at virksomheden kigger efter andre områder, hvor man kan udbrede sit fjernvarmekoncept.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

OK Entreprise har derfor rettet kikkerten mod de sjællanske olielandsbyer Esrum og Esbønderup, hvor 350 enfamilie-boliger overvejende opvarmes med oliefyr.

Årsagen til at det lige er blevet Esrum og Esbønderup er, at der i kommuneplanen for Gribskov Kommune anbefales, at der udarbejdes et projektforslag for etablering af fjernvarme i de to byer. I lokalplanen foreslås en løsning med en forsyningsledning fra Græsted Fjernvarme til de to byer.

Men for direktør Ole Kofoed er det ikke eneste mulighed for fjernvarme. Varmen kan komme fra en fjernvarmecentral, der opføres lokalt i området omkring de to byer.

- Hvis man som alternativ vælger at opføre en lokal fjernvarmecentral i enten Esrum eller Esbønderup kan man nøjes med en samlet ledningslængde i og mellem de to byer på mellem syv og otte kilometer, siger Ole Kofod.

Med udgangen af november planlægger Ole Kofod et borgermøde for at komme i dialog med beboerne i de to byer. Ligesom han også gerne vil i dialog med Græsted Fjernvarme om deres planer og ønsker for varmforsyningen til Esrum og Esbønderup.

 

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094