23948sdkhjf

Rambøll skal hjælpe Dong med el-distributionen

Rambøll har netop vundet en plads i Dong Energys nye rammekontrakt på el-distribution.

- Vi vil se store omstillinger på vores el-distributionssystem i fremtiden. El-nettet skal moderniseres og forberedes på en mere decentraliseret og varierende el-produktion fra vindmøller, solceller mv. Det kræver, at den elektriske infrastruktur opgraderes og nytænkes for at understøtte en effektiv, billig og fleksibel el-forsyning i fremtiden, siger Freddy Klausen, Director i Dong Energy om baggrunden for, at Dong Energy netop har gennemført udbud af en rammekontrakt på konsulentydelser til blandt andet el-distributionsområdet.

- Vi ved rigtig meget om el-distribution og hvad vi vil i fremtiden, men vi får brug for supplerende ekspertbistand og fleksible ressourcer for at nå sikkert i havn, siger Freddy Klausen videre.

Fem ud af syv

Rambøll blev nummer ét på fem af de syv delaftaler - en kontrakt, der løber over de næste fem år med option for yderligere tre år. Dong Energy forventer at udbyde rådgiverydelser af en værdi på op til 90 millioner kroner i løbet af de første 5 år.

- I forbindelse med Danmarks omstilling til vedvarende energi, stilles der større og større krav til det underliggende distributionssystem, fordi mere og mere af den energi, der produceres bliver baseret på el. Baseret på den udvikling har Rambøll inden for de seneste fem år opbygget en solid forretning inden for el-transmission og -distribution, hvor fokus har været på at opretholde en høj forsyningssikkerhed for vores kunder på en effektiv måde. Vi ser frem til fortsat at udvikle vores samarbejde med Dong Energy på dette område, siger John Ammentorp, der er leder for Rambølls afdeling for el-transmission og -distribution.

Rambøll har i forvejen rammeaftaler med samtlige af de store forsyningsselskaber i Norden, herunder Statnett, Svenske Kräftnett, Vattenfall og E.ON.

Rambøll forventer, at rammekontrakten for Dong Energy vil åbne nye døre for virksomheden i udlandet inden for el-transmission og distribution.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156