23948sdkhjf

Lempeligere beskatning i spil for at redde dansk olieeventyr

Redningen af det vigtigste knudepunkt for Danmarks gasproduktion, Mærsk-feltet Tyra, er på vej, skriver Finans.

Det skyldes ifølge Finans’ kilder, at lempeligere skattevilkår i den danske del af Nordsøen er i spil i de hårde forhandlinger mellem staten og olieselskaberne. En løsning vil bidrage til at sikre staten fremtidige milliardindtægter fra den danske undergrund.

Risikoen for en permanent lukning af det forældede og synkende Tyra-felt er ellers overhængende, og Maersk Oil har meddelt, at feltet vil lukke ned for altid fra oktober 2018, hvis der ikke findes en løsning inden nytår i år. Men nu bevæger forhandlingerne sig i den rigtige retning.

Hvis Maersk Oil og de øvrige selskaber i Dansk Undergrunds Consortium (DUC) når til enighed med staten om en løsning, vil man kunne nøjes med en treårig midlertidig lukning af Tyra-feltet i stedet for en total afvikling, der ville efterlade omfattende olie- og gasforekomster uberørte i undergrunden.

Ifølge rådgivningsvirksomheden Wood Mackenzie er en genopbygning af Tyra det mest sandsynlige udfald af forhandlingerne.

Vi forventer, at prioriteten vil være at installere en ny fremstillingshub, så produktionen kan begynde igen i felterne i 2020 og på Tyra i 2022, siger Stuart Livingstone, Wood Mackenzie-analytiker specialiseret i Nordsøen, til Finans.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109