23948sdkhjf

Ny-udviklet el-måler på vej i forbrugertest

Udviklingsvirksomheden ReMoni har yderligere to produkter på vej: en non-invasiv vand- og varmemåler og en energihøster.
Bo Eskerod Madsen er direktør for den 15 mand store udviklingsvirksomhed ReMoni (Resource Monitoring). Virksomheden har lige nu sit første produkt, elmåleren PowerMoni, i beta-test. Måleren vil være klar til test hos udvalgte forbrugere sidst på året.

Virksomheden udvikler desuden på to andre patenterede produkter, den non-invasive vand- og varmemåler FlowMoni og energihøsteren RePower, der påsættes et kabel, henter energi ud af det og dermed kan erstatte batterier.

ReMoni vil levere præcise målinger af energiforbruget, automatiske advarsler i tilfælde af overforbrug af energi, fjernovervågning, detail-energiafregning m.m. Sensorenhederne fastgøres uden på rør, kabler og apparater. Hemmeligheden bag de - ifølge firmaet - billig løsninger er komplekse matematiske modeller snarere end dyr og kompleks hardware.

- I industrielle produktionssystemer er det allerede muligt at opdage overforbrug ved løbende monitorering på apparatniveau. Med de nuværende systemer er det dog så dyrt at installere og drive hele den nødvendige pakke af bi-målere og data-loggere, at det har meget begrænset udbredelse, forklarer Bo Eskerod Madsen og tilføjer, at systemerne desuden ofte er komplicerede at eftermontere - det er ReMonis målere ikke.

Ud over selve måleapparaterne udvikler ReMoni software og cloud services, der opsamler data fra de mange apparater og præsenterer dem i overskuelig form til for eksempel serviceteknikere. Cloud-løsningerne er designet med henblik på integration med eksisterende systemer til energi- og bygningsstyring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078