23948sdkhjf

Dansk solenergi bag australsk tomatproduktion

Se billederne fra indvielsen af Aalborg CSPs australske tomat-sats.
Dagen i dag markeres som en milepæl, ikke kun for tomatproduktionen i Australien, men også for Aalborg CSP, som har brugt de seneste to år på at forvandle en bæredygtig vision til virkelighed.

Tilbage i 2014 modtog den nordjyske virksomhed en ordre på udvikling af et solenergianlæg til Sundrop Farms, som opererer efter et unikt koncept, hvor der dyrkes bæredygtige grøntsager i ufrugtbare områder. Modsat den konventionelle fødevareproduktion er Sundrop Farms drivhuse ikke afhængige af fossile brændstoffer og ferskvandsressourcer. I stedet udnytter de solenergi og saltvand.

Aalborg CSP’s mål var at udvikle og levere et avanceret integreret energisystem baseret på koncentreret solenergi (CSP), der skulle imødekomme det 200.000 m2 store drivhusanlægs energibehov året rundt. Det specialdesignede energisystem, til en værdi af mere end kr. 250 mio., er det første CSP-anlæg i verden som på én og samme gang leverer flere forskellige energiydelser (varme, el og afsaltet vand) til fødevareproduktion.

Ceremonien i dag, hvor det røde bånd blev klippet, markerer ikke kun den officielle åbning, men også dagen hvor det integrerede energisystem bliver sat i drift på fuld tid.

Fra og med i dag bliver mere end 17.000.000 kg australske tomater produceret ved hjælp af dansk solteknologi. Dette svarer til ca. 15 % af Australiens samlede tomatforbrug.

Den officielle åbningsceremoni fandt sted kl. 10:30 australsk tid / 2:00 dansk tid i Port Augusta, Sydaustralien. Svante Bundgaard, administrerende direktør for Aalborg CSP og Peter Badstue Jensen, salgsdirektør ved Aalborg CSP deltog i indvielsen, hvor de var vidner til den første officielle tomathøst muliggjort af solenergi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125