23948sdkhjf

Første sten ryddet af vejen

Ny VVM-redegørelse for den reviderede udgave af Videbæk Biogas er godkendt og nu sendt videre i den politiske mølle.
I juni måned blev VVM-redegørelsen for Videbæk Biogas sendt i høring. Den periode løb frem til 5. august 2016. Nu har teknik- og miljøudvalget vendt tommelfingeren opad til byggeriet og sendt VVM-redegørelsen videre i det politiske maskineri.

- Vi er i gang med projektering og design af anlægget, og vi håber at tage første spadestik til anlægget primo 2017, oplyser NGF Nature Energy, der sammen med Arla og Xergi står bag opførelsen af anlægget.

Den VVM-redegørelse, der netop er godkendt, er helt ny og udarbejdet for et biogasanlæg i en revideret udgave i forhold til det første anlæg, der har været i støbeskeen siden 2012.

- Ændringen i projektet går primært på størrelsen, der er reduceret i forhold til det første oplæg – dette er gjort, så det svarer til de behov, Arla har for biogas, oplyste NGF Nature Energy til Energy Supply i juni.

Dyreenheder
Udover projektering og design af anlægget er NGF Nature Energy i øjeblikket på jagt efter dyreenheder.

- Der er god opbakning fra leverandørerne i landbruget. Vi er p.t. ved at kontakte alle dem, der har meldt sig interesserede for endelige kontrakter. Vi havde foreløbig talt med ca. en tredjedel, og de der stadig har dyr er fortsat positive. Resten vil blive kontaktet her i den kommende tid frem mod start oktober, forklarer Nana Kildemoes fra NGF Nature Energy.

NGF nature Energy vil gerne kunne sætte gasproduktionen på anlægget i gang medio 2018 og være i fuld drift med udgangen af samme år.

Biogassen fra Videbæk Biogas skal ikke som i mange andre tilfælde opgraderes og sendes ud i naturgasnettet, men udelukkende bruges af Arla i produktionen på fabrikken Danmarks Protein.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098