23948sdkhjf

Det nordiske elbilsmarked sætter rekord

15.418 nye batteridrevne biler har ramt vejene i Norden i første halvår af 2016. Se hvilket nordisk land, der især har taget de batteridrevne biler til sig.
Salget af elbiler og plugin hybrider har sat ny rekord i første halvår af 2016. Det viser den netop publicerede udgave af branchepublikationen Insero Quarterly, som præsenterer den seneste udvikling inden for salget af batteridrevne biler i de nordiske lande.

Endnu engang stiger mængden af plugin hybrider kraftigt - nu med en fordobling af salget sammenlignet med samme periode sidste år.

- I andet kvartal af 2016 har plugin hybrider udgjort knap 60% af det samlede salg af batteridrevne biler i Norden, og vi forventer, at det stigende antal af nye plugin hybrid-modeller, som rammer markedet, fortsat vil bidrage til en vækst på det Nordiske elbilsmarked, forklarer Søren Bernt Lindegaard, konsulent ved Insero.

I alt blev der solgt 9.151 plugin hybrider og 6.267 elbiler i andet kvartal af 2016 på tværs af de Nordiske lande. Hvor elbiler udelukkende har et batteri og en elektrisk motor, har plugin hybrider både et batteri samt en benzinmotor, således at den kan køre på både strøm og benzin.

Norge dominerer stadig
Det norske marked for elbiler har stadig fuld fart på, og har endnu engang passeret et kvartal med et salg på over 10.000 batteridrevne biler. Norge repræsenterer således 75 procent af det samlede antal registrerede batteridrevne biler i Norden.

Den norske regering har desuden lanceret et initiativ, som skal sikre etablering af to såkaldte multi standard hurtig-ladestationer for hver 50 km på alle hovedveje inden 2017, hvilket kommer til at betyde en drastisk forbedring af lade infrastrukturen i Norge.

- Norge er et fremragende eksempel på, hvordan en målrettet politisk indsats kan være en afgørende succesfaktor for udbredelsen af batteridrevne biler. Når vi kigger på det stigende salg samt de kommende politiske indsatsområder, forudser vi, at Norge fortsat vil opleve et salg på over 10.000 batteridrevne biler i kommende kvartaler, siger Søren Bernt Lindegaard, konsulent ved Insero.

Plugin hybrider populære i Sverige
Sverige har ligeledes haft et andet kvartal med fart på, hvor salget er steget med lidt over 80 procent sammenlignet med andet kvartal i 2015. Selvom den svenske regering har reduceret støtten til plugin hybrider, er det klart dette segment, som er førende i Sverige.

- Plugin hybrider er uden tvivl svenskernes foretrukne batteridrevne bil. Med en salgsstigning på 114 procent i andet kvartal udgør plugin hybrider nu mere end 75 procent af den samlede andel af registrerede batteridrevne biler i Sverige, siger Søren Bernt Lindegaard, konsulent ved Insero.

Finland oplever ligeledes fremgang og har haft sit bedste kvartal til dato med et salg af 281 batteridrevne biler.

Danmark derimod oplever et stillestående salg, og har i andet kvartal solgt mere end 60 procent færre batteridrevne biler sammenlignet med samme periode sidste år.

-mbbp

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08