23948sdkhjf

JH BioEnergi udvider gårdbiogasanlæg

Samtidig er der indgået aftale med et opgraderingsfirma, så biogassen kan sendes ud i naturgasnettet.
Den 5. august 2015 trykkede Hans Martin Westergaard i Aabenraa første gang på startknappen til det gårdbiogasanlæg, JH BioEnergi i løbet af sommeren havde rejst på hans grund.

Her godt ét år efter er det blevet til i alt 8.350 driftstimer og ca. 2.000.000 kW produceret strøm og lige så meget varme, som er blevet brugt til at varme bl.a. stuehus og malkerum op. Den producerede strøm er blevet sendt direkte ud på energinettet i Aabenraa.

Større potentiale end ventet
Efter et års drift er tiden inde til en udvidelse af anlægget.

Den 250 kW-motor anlægget oprindeligt var udstryet med, udskiftes med en 360 kW-motor, da biogaspotentialet i anlægget har vist sig at være langt større end ventet. Og det potentiale kan udnyttes med en ny og større gasmotor.

- Hans Martin Vestergaard kommer til at kunne producere 3.000.000 kW, fortæller Ken Hyldgaard, adm. direktør hos JH BioEnergy.

På et andet af JH BioEnergis gårdbiogasanlæg er der også kørt en udvidelse i stilling.

- I Aabenraa var det en motoropgradering, men på Kroghsminde i Ølgod er det en tankopgradering. Det giver en længere opholdstid og dermed får man mere gas ud af den biomasse, der kommer ind, forklarer Ken Hyldgaard.

På Kroghsminde i Ølgod kommer man dermed op på 4.500.000 kW.

Aftale med opgraderingsfirma
JH BioEnergi, der sælger tyske biogasanlæg med tyske komponenter, har netop indgået en aftale med producenten af opgraderingsanlæg Purac Puregas. Det betyder, at den producerede biogas fra et af JH BioEnergys anlæg fremover kan sendes direkte ud på naturgasnettet.

- Det første opgraderingsanlæg er ikke etableret endnu, men det er på vej, fortæller Ken Hyldgård, der samtidig varsler om flere af de tyske gårdbiogasanlæg på dansk grund.

- Vi er ret langt. Næste år gætter jeg på at vi laver en fem til ti anlæg af den type her, i størrelsen 250 kW til 1 MW-anlæg, slutter JH BioEnergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125