23948sdkhjf

Naturstyrelsen får papir på bæredygtig biomasse

Naturstyrelsen leverer biomasse i form af flis til en række danske varmeværker. En brancheaftale mellem Dansk Energi og Dansk Fjernvarme skal sikre at biomassen er bæredygtigt produceret.

På den baggrund har Naturstyrelsen fået sin produktion af flis certificeret efter ordningen Sustainable Biomass Partnership (SBP), der blandt andet dokumenterer klimagevinsten ved biomassen.

- Driften af statsskovene skal ske med omtanke på naturen og klimaet. Vi kan nu vise, præcist hvor meget energi vi bruger på at producere flis, hvor meget der bliver brugt til strøm og varme, og at det giver et grønt plus, siger skovrider Ole Livbjerg Klitgaard.

Flisen kommer blandt andet fra naturpleje af heder, moser og overdrev, hvor træerne bliver fældet, så naturområderne ikke gror til. Derudover er den et produkt, der fremkommer ved styrelsens naturnære skovdrift, f.eks. fra de mange nye skove, der er plantet i Danmark.

Statsskovene, som Naturstyrelsen forvalter, er i forvejen certificeret efter de to mest udbredte ordninger Forest Stewardship Council og Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Dermed lever skovdriften op til krav om, at der ikke må fældes for meget træ i forhold til, hvor meget nyt der vokser op. Samtidig skal skoven drives på en måde, som sikrer et varieret dyre- og planteliv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079