23948sdkhjf

Vestas fører ordre-ræs

I en ny rapport har analysefirmaet Navigant Recearch kortlagt vindmøllemarkedet i første halvår 2016 baseret på de ordrer, som vindmølleproducenterne har offentliggjort. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Navigant Recearch har opregnet ordrer fra 11 udbydere i 29 lande, og i første halvår har de i alt offentliggjort ordrer på 13,5 GW.

Helt i top ligger Vestas med offentliggjorte ordrer på 3,5 GW. Dermed har man stødt Siemens af tronen.

- Den danske producent Vestas viste endnu engang sin rækkevidde i første halvdel af 2016 ved at underskrive ordrer i 16 forskellige lande på tværs af hele kloden, siger Adam Wilson, research associate hos Navigant Research.

- Konkurrenterne Siemens, Gamesa, General Electric og Suzlon udgjorde resten af top fem, hvor Suzlon mere end tredoblede sin ordreindgang i første halvdel af 2016 sammenlignet med anden halvdel af 2015, fortsætter han.

Kigger man geografisk på ordrerne, så ligger Europa i spidsen med offentliggjorte ordrer på 6 GW godt hjulpet på vej af en håndfuld store offshore-projekter samt et stort norsk projekt. Herefter følger Nordamerika, Asien, Latinamerika og Mellemøsten og Afrika.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204