23948sdkhjf

Verdens største havmølle på plads

Den første af 32 store havmøller, der hver får en kapacitet på hele 8 MW, er blevet installeret i havmølleparken Burbo Bank Extension, som opføres af Dong Energy i bugten ud for Liverpool i England.

Projektet er et partnerskab mellem Dong Energy (50%), PKA (25%) og Kirkbi A/S (25%).

Med en højde på 195 m er de 8 MW store MHI Vestas-havmøller dobbelt så høje som Big Ben (96 m) og dermed de største i verden, og det er første gang, de bliver anvendt i en havmøllepark. Når havmølleparken på 258 MW står færdig, vil den kunne producere grøn strøm nok til at forsyne mere end 230.000 britiske hjem.

- Med større havmøller kan vi nedbringe omkostningerne ved vedvarende energi til gavn for forbrugerne. Denne første mølle er en stor milepæl for projektet, og vi ser frem til at producere den første grønne energi fra vindparken senere i år, siger Claus Bøjle Møller, Project Director i Dong Energy.

Det er ikke første gang, at Dong Energy går forrest med ny teknologi i denne del af England. Projektet bliver således bygget lige ved siden af den eksisterende Burbo Bank-havmøllepark, som også var et banebrydende projekt for DONG Energy. Det var nemlig den første havmøllepark, som anvendte de 3,6 MW Siemens-vindmøller, der nu anvendes i hele branchen.

Når Burbo Bank Extension sættes i drift, hvilket forventes at ske i første halvår af 2017, vil DONG Energy have 18 havmølleparker i produktion, hvoraf de 11
står i Storbritannien.

-mbbp
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078