23948sdkhjf

Nature Energy dropper ikke biogasanlæg alligevel

Det bliver bare lidt mindre end først antaget.
Nature Energy har hen over sommeren kæmpet en brav kamp for at hente dyreenheder nok til etableringen af et biogasanlæg i vestjyske Korskro nordøst for Esbjerg.

Det har holdt hårdt, da landmændene i området har været økonomisk pressede, og derfor ikke har haft den nødvendige kapital at skyde i anlægget. Det har resulteret i tilmelding af alt for få dyreenheder.

Derfor tog adm. direktør hos Nature Energy Ole Hvelplund i går til møde med leverandør-foreningen i forventningen om, at det 250-300 millioner kroner dyre anlæg måtte udskydes.

- Det endte slet ikke som jeg havde ventet. Det viste sig, at de havde fundet nogle flere dyreenheder, fortæller Ole Hvelplund.

Der er dog ikke fundet helt det antal dyreenheder, man som udgangspunkt havde budgetteret med, hvilket betyder, at man må barbere lidt af projektet.

- Vi har nu to tredje dele af det antal dyreenheder som det oprindelige anlæg krævede. Så nu tror vi på,at vi kan bygge et anlæg, der er to trediedele så stort, fortæller Ole Hvelplund.

Nu skal Nature Energy til at kigge projektet igennem en sidste gang, men Ole Hvelplund regner med, at man kan gå i gang, så den eksisterende VVM-redegørelse kan udnyttes. Den udløber ellers til november.

- Nu går vi i gang med at søge om byggetilladelse. Det er rart at blive positivt overrasket, slutter Ole Hvelplund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093