23948sdkhjf

Biogassen får større og større effekt hos Nature Energy

Anlæggene bidrager både positivt og negativt til bundlinjen.
Nature Energy koncernen kan i første halvår af 2016 fremvise et overskud på 34,7 mio. kr. Omsætningen er dog faldet til 447,9 mio. kr., hvilket hovedsageligt skyldes det store globale prisfald på naturgas.

- Første halvår viser, at vi fastholder evnen til at tjene penge både i den traditionelle salg- og handelsforretning og i den del af koncernen, der varetager det nye forretningsområde, biogas. Vi har et positivt cash flow, og vi har fortsat også høje ambitioner til vores biogasproduktion, siger administrerende direktør Ole Hvelplund.

En positiv faktor i halvårsregnskabet er det forbedrede dækningsbidrag på selskabets handelsforretning, hvor man er gået 5 procent frem i forhold til samme periode sidste år.

Biogassen fylder mere og mere
Første halvår af 2016 bærer præg af idriftsættelsen af de to nye biogasanlæg på Fyn samt optimering af og indkøring på Nature Energys eksisterende to biogasanlæg i Jylland.

Biogasanlæggene bidrager positivt til selskabets indtjening, og løfter selskabets samlede Ebitda-margin fra 16% til 21%. Isoleret set betyder det en øget indtjening på Ebitda på 15,3 mio. kr., således at Ebitda for første halvår 2016 lander på 95 mio. kr.

Samtidig med den positive effekt på indtjeningen påvirker de øgede afskrivninger på biogasanlæggene resultatet efter skat, som er 8,1 mio. kr. lavere end samme periode sidste år.

Altså mærker Nature Energy både de positive og negative effekter af investeringerne i biogas.

- Det er ikke voldsomt meget endnu, men det bliver mere og mere. Det er den første drift, der kommer ind i år. Vi begynder, at kunne se de positive effekter af biogasanlæggene, fortæller Ole Hvelplund.

Forventninger til 2016
Ledelsen i Nature Energy forventer et positivt samlet resultat for Nature Energy-koncernen i 2016.

- Vi havde et outlook for 2016 på mellem 45 og 55 mio. Vi kommer til at ligge i den lave ende af det spænd. Grunden til vi ikke ligger i den høje ende er, at vi har haft en lang indkøring på biogasanlæggene. Hvis vi skulle ligge længere oppe, så skulle vi kunne mærke effekten af biogasanlæggene noget mere, forklarer Ole Hvelplund.



Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109