23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder international VE-pris

Aart-projekt er verdens mest visionære inden for vedvarende energi.
Den østrigske ambassade i København dannede rammen, da Aart architects fredag den 2. september modtog dette års Energy Globe Award.

Prisen, der er grundlagt af østrigske Wolfgang Neumann i 1999, hylder hvert år verdens mest visionære projekter inden for vedvarende energi, og i år var 1.500 projekter fra hele verden indstillet.

Aart architects modtog prisen for designet af det norske Inspiria Science Center – et lærings- og oplevelsescenter, hvor børn og unge kan lege sig til viden om miljø og energi via alt lige fra interaktive udstillinger og laboratorier til et planetarium og en udendørs sciencepark.

De bæredygtige ambitioner kommer også til udtryk i selve bygningen, der er pilotprojekt inden for blandt andet bæredygtig affalds- og regnvandshåndtering – alt sammen fuldt synligt for at give børn og unge en dybere forståelse af bæredygtighed.

Det er ikke første gang, at Inspiria Science Center bliver hædret internationalt. For eksempel har det dansktegnede lærings- og oplevelsescenter tidligere modtaget Iconic Award af det tyske designråd, mens det af Union Investment har modtaget Prime Property Award, der hylder Europas mest bæredygtige byggerier. Dertil kommer flere norske priser, ligesom det aktuelt kan opleves på den nordiske pavillon på den internationale arkitekturbiennale i Venedig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094