23948sdkhjf

Professor om Amager Bakke: Jeg advarede ledelsen

De økonomiske kvaler med Københavns nye ekstravagante forbrændingsanlæg Amager Bakke kunne være undgået, hvis ledelsen på Amager Ressourcecenter havde lyttet til en af landets førende eksperter på området, professor Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet. Det skriver Finans.

- Jeg har advaret om problemerne, og jeg har gjort det flere gange, siger Brian Vad Matthiesen, der beskylder ledelsen for at være faktaresistent.

I marts 2012 var professoren inviteret til møde på Amager Ressourcecenter (ARC), der driver Amager Bakke. På det tidspunkt havde politikerne på Københavns Rådhus bedt om at få skitseret mulighederne for et mindre affaldsforbrændingsanlæg, men ledelsen insisterede på, at den dyre udgave til 4 mia. kr. og egen skibakke var den eneste fornuftige løsning.

På mødet, hvor ARC's direktør Ulla Röttger også deltog, argumenterede Brian Vad Mathisesen for, at det dyre anlæg ville løbe ind i økonomiske problemer.

- Jeg fremlagde argumenter for, at økonomien i sådan et anlæg ikke ville være særlig robust. Allerede dengang stod det klart, at det er en meget usikker fremtid, man går ind i, når man baserer økonomi på prisen for at forbrænde affald i et vedvarende energisystem, siger Brian Vad Mathisen til Finans.

Allerede inden professorens advarsler havde konsulentvirksomheden EA Energianalyse udarbejdet rapporter, som trak tæppet væk under de økonomiske forudsætninger. Alligevel besluttede politikerne i september 2012 at bygge det store anlæg, som nu styrer imod et tab på 1,9 mia. kr., hvis ikke politikerne griber ind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094