23948sdkhjf

Dansk duo på vej med nyudviklet el-bil

Selskabet Spiri producerer sin egen el-bil. Den skal stilles gratis til rådighed for indbyggerne i nordeuropæiske byer i 2017.
Selskabet Spiri med Stefan Holm Nielsen og Søren Halskov Nissen i spidsen er i fuld gang med at revolutionere offentlig trafik i storbyer med deres nyudviklede el-bil.

Det skriver Berlingske Business.

Stefan og Søren vil fremstille en el-bil, der stilles gratis til rådighed for indbyggerne i større nordeuropæiske byer i løbet af 2017. Og de er allerede godt på vej. På teknologikonferencen TechBBQ til september vil de fremvise en næsten køreklar prototype på den elbil, der bærer konceptet.

- Vi er meget langt med bilen, og vi har en forventning om, at den endelige prototype vil stå klar i første kvartal næste år, siger Stefan Holm Nielsen, der har stået for den tekniske udvikling af bilen, mens Søren Halsskov Nissen står for den kommercielle side af forretningen.

Spiri er i øjeblikket i kontakt med underleverandører, der skal hjælpe med at udvikle bilen, så det første kuld kan bestilles og produceres i løbet af foråret 2017. Pt. er man ved at undersøge markedet for optimale produktionfaciliteter.

Elbilen fra Spiri er faktiske ikke en elbil – dens størrelse, ydeevne og hastighed (max. 90 kilometer i timen) betyder, at den kan kvalificeres i kategorien L7E sammen med firehjulede crossere. Samtidig er alt overflødigt materiel skåret fra, så den rummer kun en fjerdedel af de komponenter en normal bil rummer.

Konceptet
El-bilerne fra Spiri stilles gratis til rådighed for indbyggerne i en given by. Her holder de klar på parkeringspladser og kan bookes via en app. Lejer af bilen kan således køre gratis rundt inden for et afgrænset område, men forpligter sig dog til at samle passagerer op, der skal i samme retning. Passagerne skal betale et beløb svarende til en busbillet for turen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172