23948sdkhjf

Nu kan der søges om husstandsmøller

Der udbydes 1 MW efter først-til-mølle-princippet.

Energistyrelsen har modtaget EU-Kommissionens godkendelse af de nye regler for husstands­vindmøller, som Folketinget vedtog i december sidste år. Det indgår i disse regler, at støtten til husstandsvindmøller nedsættes fra 2016, og at støtten i 2016 kan ydes inden for en pulje på 1 MW.

Som konsekvens heraf afholder Energinet.dk en ansøgningsrunde fra og med den 12. september 2016 kl. 10.00 til og med den 21. oktober 2016 med henblik på at give tilsagn om pristillæg til vindmøller forud for et projekts påbegyndelse Inden for en pulje på 1 MW. 

Ansøgninger til puljen sendes til Energinet.dk, der foretager den konkrete sagsbehandling og træffer afgørelse i sagerne.

Først-til-mølle
Frem til 2020 holder Energinet.dk hvert år en ansøgningsrunde med en pulje på 1 MW.

I puljen for 2016 ydes et prisstillæg på 212 øre/kWh for husstandsvindmøller med en maksimal effekt på 10 kW og 132 øre/kWh for husstandsvindmøller med en effekt på over 10 kW dog maksimalt 25 kW. Pristillægget ydes i 12 år fra nettilslutningstidspunktet. Puljen fordeles efter ”først til mølle-princippet”

 - Selvom der er 2 uger til, at puljen åbner, er det allerede en god ide at forberede sin ansøgning, så den er klar, siger Anja Rye, gruppeleder i Energinet.dk’s Forvaltning og Administration af VE.

Her er kravene
For at opnå tilsagn om støtte skal man opfylde en række betingelser. Det er således vigtigt, at man som ansøger får indsendt de helt rigtige fyldestgørende oplysninger og dokumenter for at komme i betragtning, når puljen skal fordeles. Dette har også betydning for at komme først i køen, da en ikke-fyldestgørende ansøgning vil medføre, at ansøgningsdatoen udskydes til den dag, hvor samtlige korrekte oplysninger er indsendt til Energinet.dk.

Der kan kun opnås støtte til husstandsvindmøller, som endnu ikke er etableret. Det betyder, at man skal søge om tilsagn om støtte, før projektet er påbegyndt.

Som ansøger skal man have indgået en købsaftale, der er betinget af opnåelse af tilsagn om støtte. Det vil sige, at det skal være muligt for køber, at komme ud af aftalen, såfremt man ikke får del i puljen.

Derudover skal man være opmærksom på, at det ikke er muligt at opnå støtte, hvis ,am modtager eller har tænkt sig at modtage anden offentlig støtte. Det betyder f.eks., at man ikke kan modtage støtte samtidig med, at man gør brug af håndværkerfradraget.

Lodtrækning
Energinet.dk behandler ansøgningerne i den rækkefølge, de modtages. Hvis Energinet.dk modtager ansøgninger, som samlet overstiger 1 MW, trækker Energinet.dk lod blandt de fyldestgørende ansøgninger, der er modtaget den dag, puljen overstiges. 

- Vi forudser, at der vil være meget stor interesse for puljen til husstandsvindmøller, da det ikke har været muligt at søge om støtte siden årsskiftet. Det er derfor ekstra vigtigt at være opmærksom på, at ansøgningen er udfyldt korrekt, siger Anja Rye. 

Det er ikke muligt at søge om støtte til husstandsvindmøller udenfor puljen.

 

 

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156