23948sdkhjf

Naboer til testcenter generes af lavfrekvent støj

Stop for stor Vestas-mølle gav ro for en nat.
Tre naboer til testcenteret i Østerild oplever gener fra lavfrekvent-støj fra de store vindmøller i testcenteret. De tre naboer kan ikke afgøre, hvilken mølle, der larmer mest, men de tilkendegiver over for Nordjyske, at den lavfrekvente støj er blevet kraftigt forværret efter opsætningen af Vestas' V64-8.0 MW-mølle i januar 2014.

At naboerne peger på Vestas-møllen, som den store synder, skyldes at testcenteret i en periode sidste sommer slukkede for Vestas-møllen om natten, og naboerne i den forbindelse registrerede at den konstante brummelyd i hjemmet forsvandt.

Peter Hjuler Jensen, vicedirektør hos DTU Vindenergi, bekræfter overfor Nordjyske, at Vestas-møllen har været stoppet i perioder på grund af støj i gearkassen. Der er siden kommet en ny gearkasse til, og Peter Hjuler Jensen understreger at støjgrænserne hele tiden har været overholdt - også da gearkassen larmede mere end vanligt.

Møllerne i testcenteret testes mere end almindelige møller, da der er tale om et testcenter - og når naboerne hører Vestas-møllen mest, så er der en årsag til det.

- Når naboerne nord for testcenteret hører Vestas-møllerne mere end Siemens-møllerne så skyldes det at de er tættere på, forklarer Peter Hjuler Jensen.


Kommenter artiklen (20)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.257