23948sdkhjf

Tæppefabrik luner i Gram

Egetæpper indvier et nyt varmegenvindingsanlæg i på sin fabrik i Gram.
Anlægget blev indviet onsdag af Egetæppers fabrikschef i Gram, Jørgen Kring Jensen, der demonstrerede, hvordan afkastvarme fra tre af fabrikkens ovne videreføres til de to store varmevekslere, som udgør genvindingsanlægget. De tre ovne bruges dels til tørring af tæpper i farveriet efter farvning og vask og dels til tørring af lim efter påføring af tæppebagside.

Varmegenvindingsanlægget forventes at producere 2.350 MWh årligt, hvoraf 350 MWh forbliver indenfor fabrikkens vægge, hvor de vil indgå direkte i Egetæppers produktion. Af de resterende 2.000 MWh, som ledes tilbage til Gram Fjernvarme, vil Egetæpper købe halvdelen tilbage til opvarmning af fabrikkens egne produktionslokaler på cirka 25.000 kvadratmeter. De resterende 1.000 MWh sendes ud i fjernvarmens net.

Projektet har til formål at nedbringe CO2-udledningen hos både Egetæpper og Gram Fjernvarme. I 2013 tog Egetæpper en beslutning om, at man vil være branchens førende CSR-virksomhed. Tæppeproducenten tog derfor kontakt til Gram Fjernvarme, som lige fra start viste stor interesseret i projektet. Dong Energy køber i kraft af sit energipartnerskab med Egetæpper de energibesparende andele. Jørgen Kring Jensen forklarer:

- Hos Egetæpper investerer vi i energibesparende løsninger, fordi det er det rigtige at gøre. Vi har en lang tradition for at initiere ambitiøse projekter, der mindsker belastningen af miljøet. Samtidig har vi mange eksempler på, at projekterne også er økonomisk rentable, og vi forventer, at investeringen i genvindingsanlægget er tjent hjem om fem år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078