23948sdkhjf

Vindmølleforening får ny direktør

Asbjørn Bjerre stopper som frontfigur i Dansk Vindmølleforening.
Han bliver afløst af Christian Kjær, som kommer fra en lederstilling i den internationale organisation International Renewable Energy Agency (IRENA).

Forud for det har han gennem 10 år været henholdsvis politisk direktør og administrerende direktør for den europæiske vindkraftorganisation WindEurope (tidligere EWEA) og endnu tidligere politisk rådgiver hos Vindmølleindustrien i Danmark.

Christian Kjær har også erfaringer fra bestyrelsesarbejde i Global Wind Energy Council og European Renewable Energy Council.

- Brug af vindenergi er nu internationalt anerkendt som central for den grønne omstilling, men i Danmark er vilkårene for vindkraft under pres. Danmarks Vindmølleforening har derfor også store opgaver de kommende år. Christian Kjær har solid erfaring fra vindkraftområdet både internationalt og i Danmark. Jeg er derfor meget glad for, at Christian har sagt ja til at efterfølge mig, udtaler Asbjørn Bjerre.

- Den aktuelle noget tekniske debat om PSO-midler, EU-procedurer og afgiftsstrukturer på energimarkedet skygger for det faktum, at vindkraft er den samfundsøkonomisk billigste måde at producere energi på. Jeg glæder mig til arbejdet for vindmølleejerne, virksomhederne og de 32.000 danskere som Danmarks Vindmølleforening repræsenterer. Men det er en stor udfordring at efterfølge Asbjørn Bjerre, som er en af de personer, der har haft størst indflydelse på dansk energipolitik gennem de sidste 30 år, siger Christian Kjær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093