23948sdkhjf

Importeret affald finder alligevel vej til Amager Bakke

Ejerne vil redde økonomien med importeret affald og ved at droppe begrænsning på forbrændingskapaciteten.

Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester fik i 2012 indført afgørende betingelser i den politiske aftale, der ligger til grund for finansieringen af det 4 milliarder dyre forbrændingsanlæg, Amager Bakke. Betingelser, der nu ser ud til at forsvinde.

Det oplyser Ingeniøren.

Af dagsordenen for næste møde i Københavns Kommunes Teknik og Miljøudvalg fremgår det at ejerkommunerne har forhandlet sig frem til en aftale, der skal genoprette forbrændingsanlæggets skrantende økonomi og sørge for at mindske CO2-udledningen.

Aftalen og bilag er hemmelige, men af dagsordenen fremgår det, at ejerkommunerne lægger op til, at der alligevel må importeres affald, hvis det fortrænger mere CO2-belastende brændsler. Ejerkommunerne lægger ligeledes op til at skrotte en aftalt begrænsning på forbrændingskapaciteten, hvilket betyder, at anlægget frem for at brænde 400.000 ton om året , må brænde op til 440.000 ton affald om året.

Aftalen skal nu godkendes i de respektive kommunalbestyrelser samt Borgerrepræsentationen, hvor Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg skal behandle sagen næste mandag.

 Originalartikel

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141