23948sdkhjf

Ingen udsigt til ændring i elbilafgift

Det går ikke godt med salget af elbiler, efter at registreringsafgiften den første januar blev hævet fra nul til 20 procent af normalafgiften. Som Information i går kunne berette, er der kun indregistreret 239 nye elbiler i første halvår af 2016 – og i flere af landets kommuner, hvor man ellers er gået forrest, er man holdt op med at købe elbiler.

Ifølge den aftale, som regeringen i oktober 2015 indgik med Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, var det forventningen, at der skulle indregistreres 1.800 biler i løbet af 2016 og 3.100 biler allerede i 2017. Dette ser ikke ud til at være realistisk, og derfor bør man sænke afgiften igen, mener skatteordfører for Radikale Venstre, Lotte Rod:

- Vi vil sætte afgiften ned på elbiler. Sidste år fandt vi sammen med de andre partier nogle penge, som skulle gøre det billigere at købe en elbil sammenholdt med en almindelig bil. Nu kan vi se, at der ikke er solgt så mange, som vi regnede med, og de penge, som vi har sparet, kan vi bruge til at gøre det billigere at købe elbiler, siger Lotte Rod til Information.

Ifølge aftalen skal afgiften stige gradvist, sådan at der i 2020 ikke er forskel på afgiften på benzindrevne biler og elbiler. Allerede fra 2017 vil afgiften være oppe på 40 procent.

I aftalen står der også, at partierne skal drøfte indfasningen igen, "hvis forudsætningerne bag aftalen ændrer sig markant i løbet af indfasningsperioden".

Det mener de radikales Lotte Rod er tilfældet, og derfor forventer hun, at partierne bag aftalen snart skal mødes og drøfte en afgiftsnedsættelse. Hos Socialdemokraterne vil man også gerne drøfte udviklingen med de øvrige partier, men Jens Joel er ikke så forskrækket over salgstallene for 2016:

- Jeg synes, det er lige tidligt nok at kræve ændringer. Der opstod en boble i december, hvor der blev solgt virkelig mange elbiler, lige inden ændringen trådte i kraft – folk hamstrede simpelthen. Derfor er det naturligt nok, at der er et kommet fald i den første tid, efter at afgiften blev indført, siger han og tilføjer, at han synes, det er svært at konkludere noget endeligt på baggrund af de nuværende tal.

Jens Joel forventer dog også, at partierne bag aftalen bliver indkaldt til et møde, hvis de dårlige tendenser fortsætter:

- Vi har hele tiden sagt, at vi vil diskutere det igen, hvis udviklingen ikke er, som vi var stillet i udsigt, siger han.

Ifølge Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, kommer der et møde "i løbet af efteråret". Men det har hele tiden været planen, understreger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126