23948sdkhjf

Industrivarme installerer gasmotorer hos Arla

I forbindelse med etablering af et nyt biogasmotoranlæg på Arla Foods Arinco, Videbæk, bestående af 2 stk. Jenbacher 620 motorer, er det nordjyske Industrivarme, der forestår projektering og udarbejdelse af gasprojektet til myndighederne samt alle mekaniske installationer i det nye kraftvarmeværk.

Arla Foods har et ønske og en målsætning om at sænke koncernens niveau af CO²-udledning, og i den proces blev det besluttet at konvertere til CO²-neutralt brændstof.

Derfor har Arla indkøbt de to biogasmotorer hos GE Jenbacher. De er af typen JMS-620 GS-B.L og er forsynet med forkammerforbrænding. De to gasmotorer anvender som nævnt biogas, som brændsel, og producerer el og varme, mens man som forkammergas anvender naturgas.

Efter forbrænding i motoren, ledes røggassen gennem et lyddæmpersystem og herefter gennem et vekslersystem. Derfra veksles der over til fjernvarmevandet til Videbæk by samt fjernvarmevand og damp til Arla Foods Arinco i Videbæk.

Videbæk Energiforsyning kan dermed udnytte den overskydende varme fra det nye kraftvarmeværk på Arinco i sin varmeforsyning.

Arla Foods Arinco i Videbæk producerer ca. 20.000 tons dansk mælkepulver til børneernæring og er Danmarks største indenfor produktion heraf.

Projektet er under etablering og forventes idriftsat i løbet af sommeren 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094