23948sdkhjf

Flyttedag for vurdering af små el-anlæg

Dansk Energi har overtaget håndteringen af positivlister for el-anlæg op til 50 kW fra Energinet.dk.
Producenter, forhandlere og installatører af solceller og små vindmøller kan nu henvende sig til Dansk Energi, hvis de ønsker en lettere administrativ vej ind på det danske marked. Dansk Energi har netop overtaget håndteringen af positivlister for el-anlæg på op til 50 kW fra Energinet.dk.

- Ordningen er frivillig, men hvis man vil tilslutte anlæg til elnettet i Danmark, så er det nemmere at få én vurdering hos os af, om anlægget overholder de tekniske krav, end at få det tjekket hver gang man ønsker at tilslutte et anlæg af samme type, påpeger Jan Rasmussen, der er teamleder for nettilslutning og -udvikling i Dansk Energi.

I forbindelsen med overdragelsen har Energinet.dk vurderet, om de anlæg, der står på positivlisterne, overholder kravene i de gældende tekniske forskrifter. Det drejer sig om forskrifterne 3.2.2 for solceller, 3.2.5 for små vindmøller og 3.2.1 for alle el-producerende anlæg under 11 kW.

- Alle bør nok tjekke, om deres anlæg fortsat står på listerne, for der er sket en række ændringer i de tekniske forskrifter og derfor blevet ryddet lidt op i positivlisterne, siger Jan Rasmussen.

En række anlæg står der dog endnu. Hvis et elnetselskab får en anmodning om at tilslutte solcelleanlæg med invertere eksempelvis fra ABB, SMA Solar Technology og Jiangsu Zeversolar New Energy, så er tingene som udgangspunkt ok.

- Hvis en leverandør fremover vil have en vurdering af sit anlæg, skal vedkommende sende dokumentation til os. Vi vurderer på elnetselskabernes vegne, om anlægget overholder kravene i de tekniske forskrifter. Hvis det er tilfældet, kommer anlægget på positivlisten, der opdateres en gang om ugen, fortæller Jan Rasmussen.

Hvis et elnetselskab får en konkret henvendelse om opstilling af et solcelleanlæg eller en husstandsmølle, kan det så se, om det grundlæggende er i orden. Hvis det er tilfældet, slipper kunden for en del papirarbejde. Som noget nyt skal kunden dog indsende dokumentation for hvilke indstillinger, der nye anlæg kommer til at betjene sig af.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125