23948sdkhjf

BWSC bygger biomasseanlæg for 1,5 milliarder

Opførelsen af det 27,8 MW store biomassefyrede kraftvarmeværk sker i samarbejde med Copenhagen Infrastructure II K/S.
Det biomassefyrede kraftvarmeværk ligger i Kent i England og projektet er udviklet af Estover Energy Ltd.

Nu har Copenhagen Infrastructure II K/S og Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) altså erhvervet projektrettighederne til kraftværket og besluttet at igangsætte opførelsen af anlægget.

Med den beslutning følger en investering på 1,5 mia. kr., hvoraf Copenhagen Infrastructure II K/S investerer ca. 80 procent og BWSC ca. 20 procent. Estover Energy får, når projektet går i drift, en minoritetsaktiepost.

- Vores investering i Kent bygger på vores gode erfaringer med biomasse kraftværker i England som til dato inkluderer Brigg-projektet, der har været i drift siden januar 2016 samt Snetterton- og Templeborough-projekterne, der er under opførelse med planlagt idriftsættelse i 2017. Kent-projektet er en attraktiv investering for CIP i et marked med en veletableret støtteordning og stabile regulatoriske rammer. Investeringen matcher vores strategi om at udvikle projekter baseret på langtidskontrakter med stærke industrielle partnere for at kunne levere et stabilt afkast til vores investorer, siger Christina Grumstrup Sørensen, Senior Partner i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Tredje projekt med BWSC
BWSC har tidligere indgået partnerskab med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) på to andre biomasse-kraftværker i England. Anlægget i Kent bliver altså det tredie i dette regi, men det ottende biomassekraftværk i Storbritannien inden for de sidste fem år.

- Det understreger vores stærke position på det britiske marked for vedvarende energi. Projektet viser ydermere værdien af et tæt samarbejde mellem stærke finansielle og industrielle aktører i energisektoren, der resulterer i attraktive forretningsmuligheder og investeringer for begge parter. Med Kent projektet har BWSC yderligere styrket sin position som en markedsleder indenfor konstruktion, drift og ejerskab af energieffektive kraftværker, siger Anders Heine Jensen, administrerende direktør, BWSC.

Udover opførelsen af anlægget skal BWSC stå for drift og vedligehold i tyve år.

Hovedsageligt på træ
Projektet i Kent er et biomassefyret kraftvarmeværk, som primært vil brænde træ, der stammer fra England. Der er derfor indgået en langvarig kontrakt med Euroforest, en af de største leverandører af træ i England, om at levere træ til værket.

Værket vil producere strøm svarende til forbruget i ca. 50.000 husstande og kommer til at medføre en årlig reduktion i udledningen af CO2 på ca. 100.000 tons. Varme og en del af elproduktionen vil blive leveret direkte til Discovery Park, en erhvervspark i Kent i det sydøstlige England.

Anlægget vil have en kapacitet på 27,8 MW og forventes at komme i drift i løbet af sommeren 2018.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094