23948sdkhjf

Arcon-Sunmark opfører Danmarks største solfangeranlæg

Det skal produceres 80.000 MWh på 12.436 solfangere.
Silkeborg Forsyning har netop igangsat opførelsen af et solvarmeanlæg, der bliver Danmarks største. Anlægget er første led i at opfylde kommunens målsætning om udelukkende at producere CO2-neutral varme i 2030.

Solvarmeanlægget opføres i totalentreprise af Arcon-Sunmark.

20 procent af varmebehovet
De indledende forberedelser er i gang og i løbet af de kommende seks måneder vil et solfangerfelt med 156.694 m2 solfangere blive installeret lige uden for Silkeborg. Det store solfangerfelt kommer til at forsyne varmeværket med 20% af det samlede årlige varmebehov. Med en årlig energiproduktion på 80.000 MWh dækker anlægget varmeforbruget for, hvad der svarer til 4.400 husstande.

- Vi har grundigt analyseret mulighederne med henblik på at fremtidssikre varmeforsyningen i Silkeborg Kommune på en ansvarlig måde både økonomisk og miljømæssigt. Her er solvarmeanlægget en vigtig brik sammen med det nye røggaskondenseringsanlæg, som vi også har i støbeskeen, siger Leif Bæk, byrådsmedlem for Venstre og bestyrelsesformand for Silkeborg Forsyning.

Solvarmeanlægget og effektiviseringen af kraftvarmeværket er første del af en større plan for at omlægge varmeforsyningen i Silkeborg. På kort sigt imødekommes og neutraliseres en stigning i omkostningerne på 100 millioner kroner, som ellers ville have ramt borgerne i 2019. Ved udgangen af 2018 bortfalder det såkaldte grundbeløb, som gasfyrede kraftvarmeværker får for at stå til rådighed som elproducent. Med dette tiltag sikres kunderne en stabil udvikling i fjernvarmeprisen.

I drift i 2016
Solvarmeanlægget vil være i drift med udgangen af 2016, og det opføres i totalentreprise af Arcon-Sunmark. Det er også Arcon-Sunmark, som har leveret solfangere og rørføring til andre store anlæg såsom det, der ligger i Vojens, og som har et samlet solfangerfelt på 70.000 m2, altså under halvdelen af det areal, som Silkeborg Forsynings anlæg får med dets 156.694 m2.

- I Silkeborg har man givet grønt lys til at opføre verdens største solvarmeanlæg, og vi er stolte over, at man har valgt os til at løfte denne vigtige opgave. Solvarme i storskala er både miljøvenlig og omkostningseffektiv. Med andre ord opfører man solvarmeanlæg, fordi det kan betale sig, og det kommer borgerne i Silkeborg til gode de næste mange år, siger Søren Elisiussen, adm. direktør i Arcon-Sunmark
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Som sagt så gjort: Aarsleff lægger halvanden milliard på toppen
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Højeffektive elektroder skal optimere grøn brint
CO2-lagring: Energistyrelsen sender miljørapport i høring
Input fra testanlæg skal optimere vertikale solcellepaneler
Energistyrelsen vil invitere til markedsdialog om nye udbudsrammer
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11