23948sdkhjf

Usikkerhed om Nature Energys vestjyske biogas-satsning

Man håber dog at det lykkedes at hente tilstrækkelig opbakning fra leverandørforeningen til at man kan sætte spaden i jorden i Korskro inden årets udgang.
Nature Energys biogasanlæg i Korskro skulle allerede nu være under opførelse, men anlægget mangler opbakning i form af tilmeldte dyreenheder.

- Det er leverandørforeningen, der har lidt problemer med at samle opbakning til projektet. Det kommer som lidt af en overraskelse for os. Der har i området været stor pres på for at vi skulle opføre anlægget, og nu står vi klar, og så mærker vi den her tøven, siger anlægschef Hans henrik Dahl Andersen til Energy Supply.

Indtil videre er ca. 17.000 dyreenheder tilmeldt og der kræves et sted i omegnen af 35.000 til 45.000 enheder, hvis anlægget skal blive til noget.

- Vi skal op i lejet omkring de 40.000 for at anlægget kan gennemføres. Og det skal vi, for at vi kan få stor-skala-fordele og der er økonomi i det, fortæller Hans Henrik Dahl Andersen.

Anlægget er ellers noget af en mundfuld for Nature Energy. En investering på 250-300 mio. kroner og en forventet produktions-kapacitet på 20 mio. kubikmeter naturgas om året. Men at skalere ned på størrelsen og dermed også på økonomien, vil være nærved utænkeligt.

- Vi kunne skalere ned, men der er en nedre grænse. Hvis vi skalerer ned, så fjerner vi jo hele projektet, som det ser ud nu, siger Hans Henrik Dahl Andersen.

Leverandørforeningen har givet leverandørerne frist til den 15. juli til at melde sig under fanerne, men Nature Energy og Hans Henrik Dahl Andersen tror stadig på, at man kan sætte spaden i jorden til efteråret.

- Vi har møde med leverandørforeningen i morgen og så ved jeg noget mere. Vi satser meget på, at det her bliver til noget. Vi har investeret på tid og penge i projektet, så hvis ikke det gør, bliver vi skuffede, siger han.

Nature Energy skal helst i gang med byggeriet af anlægget inden årets udgang, hvor de nødvendige godkendelser udløber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101