23948sdkhjf

Studstrupværket kører ganske udramatisk på halv kraft

Og det kommer det til et par dage endnu.
- Der sker det, at vi den 27. maj 2016 opdager at vores sugetræksblæser på kraftværket har en fejl. Derfor skruer vi Studstrupværket ned på halv kraft, fortæller Carsten Birkeland Kjær fra Dong Energy.

I den efterfølgende weekend slukker Dong Energy, der ejer Studstrupværket helt for blokken for at kunne fjerne den defekte sugetræksblæser. Efter endt arbejde skruede Dong Energy op for blusset igen - dog kun på halvt.

- Og det gør det stadig, men kun indtil den tiende, så får vi den skiftet, og bagefter skruer vi op for fuld kraft igen, forklarer Carsten Birkeland Kjær om den ganske udramatiske neddrosling på værket.

- Vi har selvfølgelig ikke kunnet levere på fuld styrke hverken på el eller varmen, men nu er vi jo i en periode, hvor der ikke rigtigt er noget varmebehov samtidig med, at vi har masser af reservelast, der kan køre. Så der er ingen, der har mærket noget til det her, fortæller han.

Carsten Birkeland Kjær understreger over for Energy Supply, at reparationen ikke har haft nogen indflydelse på biomasseombygningen af værket og heller ikke vil få det.

- Jeg har lige talt med projektlederen - det rykker ikke ved nogen planer, slutter han.

Dong Energy er i gang med en milliard-ombygning af Studstrupværket til biomasse. Det forventes, at ombygningen af Studstrupværket er afsluttet i løbet af sommeren 2016. Derefter begynder idriftsættelsen, hvor det hele testes, så værket fra efteråret 2016 kan fyre med træpiller i stedet for kul.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156