23948sdkhjf

Wienerbrødsproducent slår sig på fjernvarme

Wienerbrødsproducenten Mette Munk leverer nu ikke alene wienerbrød. Der ryger også overskudsvarme ud fra fabrikken i Odense.
Fjernvarme Fyn og wienerbrødsprducenten Mette Munk har netop åbnet op for varmesluserne.

Det betyder, at Mette Munk årligt kan sende 1.500.000 kWh overskudsvarme til Fjernvarme Fyn, hvilket svarer til forbruget hos 80 fynske husstande.

Varmen, der stammer fra virksomhedens køleanlæg, er hidtil gået op i den blå luft.

- Projektet hos Mette Munk er en del af et større projekt, hvor de udvidede deres køleanlæg. Det var i den forbindelse at Johnson Controls forslog at man installerede varmegenvinding på køleanlægget og udnyttede overskudsvarmen, fortæller kundecenterchef hos fjernvarme Fyn, Allan Stihøj.

Mette Munk har derfor stået for størstedelen af investeringen, mens Fjernvarme Fyn er sluppet med et undseeligt beløb.

- Vi har investeret ca. 50.000 kroner, men det er småting. Vi har sat en måler op og noget SRO-styring, fortæller Allan Stihøj.

En i rækken
Aftalen med Mette Munk eksekveres blot få uger efter, at en anden af Fyns store fødevareproducenter, KiMs begyndte at levere varme til forbrugerne i Søndersø.

- Aftalerne om levering af industriel overskudsvarme kommer alle parter til gode. Hos Fjernvarme Fyn har vi stort fokus på at minimere brugen af fossile brændsler i produktionen. Hver gang vi øger andelen af overskudsvarme, betyder det samtidig et fald i behovet for at anvende kul. Leverandørerne får fortjeneste af et produkt, som ellers ville gå til spilde, siger kundecenterchef Allan Stihøj.

Foruden KiMs og Mette Munk tæller leverandørerne af overskudsvarme til Fjernvarme Fyn allerede virksomheder som Royal Unibrew, Tasso, Nova-print Danmark og Glud & Marstrand. Og flere er på vej.

- Vi har andre projekter i pipelinen, men vi har ikke skrevet kontrakt endnu, fortalte Allan Stihøj til Energy Supply tidligere på måneden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112