23948sdkhjf

Udskylning af gaslager stoppes

Natur- og Miljøklagenævnet sætter en foreløbig stopper for Energinet.dks vedligehold af gaskavernerne i Lille Thorup.
En række miljøorganisationer har klaget over Energinet.dks udledning af vand og dermed salt i Limfjorden. Udledningen sker i forbindelse med Energinet.dks vedligehold af gaskavernerne i gaslageret i Lille Thorup i Midtjylland.

Det betyder, at Natur- og Miljøklagenævnet har besluttet at stoppe udledningen af salt indtil klagesagen er endeligt afgjort. Sagen er nu sendt i høring.

Hos Energinet.dk forholder man sig afventende og vil bruge de 14 dages høringsfrist til at læse afgørelsen grundigt i gennem.

Saltudledningen fra kavernerne i Lille Thorup sker i forbindelse med Energinet.dks vedligehold af gaslageret og ikke i forbindelse med en udvidelse, som det ellers fremgår i nogle medier.

- Vi fylder kavernerne med vand for at presse gassen ud. Det er nødvendigt at tømme kavernerne og hulrummene hundrede procent for gas, fordi vi skal vedligeholde og skifte de rør og ventiler, der har 20-25 år på bagen. I processen opløses salt i kavernevæggene, og hulrummene bringes tilbage til den størrelse, de oprindeligt havde, da de blev lavet. På grund af trykket i kavernerne og bevægelser i jorden er kavernerne gennem tiden skrumpet med ca 15 %, forklarer kommunikationsansvarlig hos Energinet.dk, Jesper Nørskov Rasmussen og uddyber:

- Vi udvider således ikke, vi laver nødvendigt vedligehold, og i den proces kan kavernerne vende tilbage til samme størrelse som oprindeligt. Vedligeholdelse forbedrer sikkerheden og er nødvendig for at gassen kan opbevares forsvarligt samt sikre forsyningen til forbrugerne.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062