23948sdkhjf

Siemens-arbejdere kræver millionerstatning

Tre tidligere ansatte kræver i alt 1 mio. kr. i erstatning fra Siemens Wind Power for arbejdsskader.
Tre tidligere ansatte på Siemens Wind Power i Aalborg har slæbt virksomheden i byretten i Aalborg, fordi de vil have rettens ord for, at Siemens er erstatningspligtig for arbejdsskader, som de tre har pådraget sig i produktionen af møllevinger.

De tre mænd - Per Krogh Jensen, Peter Christensen og Rene Tordrup Jensen - kræver i alt 1 mio. kr. i erstatning under erstatningssagen, som bliver ført af 3F på vegne af de tre tidligere Siemens-ansatte.

Fælles for de tre sagsøgere er, at de alle har været i kontakt med epoxy eller isocyanater, og at de mener, at denne kontakt har påført dem en erhvervssygdom, som bør udløse en arbejdsskadeerstatning. Men dette krav har de ikke kunnet komme igennem med hos Arbejdsskadestyrelsen.

To forgæves forsøg
Det fremgik af de dokumenter, som 3F's advokat i sagen, Christian Riewe, og Siemens’ advokat, Søren Vagner Nielsen, gennemgik ved retsmødets begyndelse, at 59-årige Per Krogh Jensen, der arbejdede hos Siemens Wind Power fra 2004 til 2011, i to omgange forgæves havde forsøgt at få anerkendt astma som en erhvervssygdom opstået, fordi han havde været udsat for isocynater i forbindelse med støbningen af forme til møllevinger på Siemens’ fabrik.

Både speciallæge Anne Buus fra Århus og senere Arbejdsmedicinsk Klinik i Aalborg mente, at Per Krogh Jensens astma var en erhvervssygdom, men det har Arbejdsskadestyrelsen afvist i to omgange.

Og i begge tilfælde var Ankestyrelsen enig med Arbejdsskadestyrelsen, da han efterfølgende prøvede at få Ankestyrelsen til at ændre Arbejdsskadestyrelsens afgørelse.

Tvivl om måling af lungekraft
Årsagen til Arbejdsskadestyrelsens afvisning af ham var især, at målinger af hans lungefunktion - såkaldte peakflow-målinger - ikke havde vist noget usædvanligt.

Men det er der ifølge Per Krogh Jensen og hans rådgivere ikke noget mærkeligt ved, fordi han på tidspunktet for målingerne var under medicinsk behandling for sin astma.

I stedet skulle målingerne have været gennemført på et tidspunkt, hvor astmasymptomerne ikke var dæmpet af medicin.

Arbejdsskadestyrelsen har også i sine afgørelser slået på, at Per Krogh Jensen i prøver ikke havde vist symptomer på at være allergisk overfor isocyanat.

Efter gennemgangen af sagens dokumenter skal sagsøgerne afgive forklaring, og der er indkaldt flere vidner i sagen.

Der er afsat i alt tre retsdage til sagens behandling.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvornår der falder dom i sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187